Congres Mundial d’Art Efímer

Sitges va tenir la sev representació al Congrés Mundial d’Art Efímer celebrat a principis de maig a la ciutat siciliana de Noto. En aquest congrés s’han trobat les federacions de nombrosos països i regions, des de la Federació japonesa fins a la mexicana, passant per federacions regionals com la d’Orotava (Canàries). En aquest Congrés, la Federació catalana va realitzar una catifa basada en la obra “La dona de l’aigua” juntament amb els altres pobles que conformen la Federació Catalana.

IMG_4514

A Noto s’hi va celebrar també el Festival d’Art Floral “Infiorata”, al 2015 i Sitges va ser representada per 5 membres de Foment de Sitges. L’edició del 2015 va estar dedicada a Catalunya, i Sitges va realitzar una catifa amb motius geomètrics.

IMG_4478

La federació catalana va poder comprovar la dedicació i professionalitat que es destila a Noto, amb la gran implicació del Govern Municipal així com del mon local, comerços, entitats i associacions.

L’art efímer és gairebé una assignatura a les escoles de la ciutat italiana, i tenen el que anomenen “Maestri infioratori”, mestres catifaires que ensenyen i traspassen els coneixements del’art de fer catifes.

 

 

IMG_4515

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *