Pubillatge de Sitges

Pubilles i Hereus de Sitges

Edició rera edició, el Pubillatge de Sitges augmenta en número de candidats presentats per les diferents associacions de Sitges. Desprès de la recuperació de la figura de l’Hereu de Sitges l’any 2014, actualment hi ha més associacions locals que volen entrar a participar en aquest certamen. Associacions tradicionals de Sitges que no havien participat mai en el Pubillatge, s’estan plantejant la seva presència amb pubilla, hereu o pubilla i hereu.

Prova de l’empenta de Sitges en aquest certamen son els diferents reconeixements als nostres representants,  sent el més recent Josep van Gorkom, nomenat Hereu de Catalunya 2015 i Maria Lluís , nomenada Pubilla de comarques barcelonines i 1ª dama d’honor de Catalunya 2016. Més recentment, Ona Almirall i Marta Ferret també han aconseguit portar al pubillatge de Sitges al màxim reconeixement nacional, amb la proclamació d’ambdues com a Pubilles de Catalunya en les seves promocions.

El canvi de format de l’elecció de la Pubilla i hereu de Sitges també ha facilitat la proximitat d’aquesta vessant de la cultura local envers al poble de Sitges. Creiem que obrir l’acte de l’elecció de Pubilla i Hereu al públic en general ha apropat al jovent aquesta possibilitat de representar Sitges al llarg de tota la geografia catalana.

A més, Pubilles i Hereus participen activament en la vida social de Sitges, tenint presència en gairebé tots els actes de la vila, Verema, Santa Tecla, Festa Major entre d’altres, portant a Foment de Sitges a cada activitat cultural local.

La figura de la Pubilla  té una gran arrelament a Sitges, tenint els mateixos orígens amb les Reines de la Verema. Amb l’arribada de la democràcia, les Reines van passar a ser Pubilles i van passar a ser triades a través d’un sistema de puntuació per totes les entitats locals participants.

Amb l’arribada de la nova junta a Foment de Sitges, el 2015 i la introducció de nous elements de puntuació afegeix més dificultat a la consecució del títol de Pubilla o Hereu de Sitges.

El coneixement cultural local, nacional i cultura general, afegit a les capacitats oratóries en públic, elimina les reminiscències de concurs de bellesa que sovint s’ha criticat en aquests actes culturals, i reforça la cultura popular catalana.

Edició

2015 – 2016

Edició

2016 – 2017

Edició

2017 – 2018

Edició

2018 – 2019

Edició 2019 – 2020. 40º aniversari Pubillatge de Sitges.PS_invitacio Edició

2021 – 2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *