Pubillatge de Sitges

Pubilles i Hereus de Sitges

Edició rera edició, el Pubillatge de Sitges augmenta en número de candidats presentats per les diferents associacions de Sitges. Desprès de la recuperació de la figura de l’Hereu de Sitges l’any 2014, actualment hi ha més associacions locals que volen entrar a participar en aquest certamen. Associacions tradicionals de Sitges que no havien participat mai en el Pubillatge, s’estan plantejant la seva presència amb pubilla, hereu o pubilla i hereu.

Recordem que en l’anterior edició, l’Associació de veïns del Vinyet va presentar per primera vegada una hereu, i contents amb l’experiència, repeteixen presència en la propera edició.

Prova de l’empenta de Sitges en aquest certamen son els diferents reconeixements als nostres representants,  sent el més recent Josep van Gorkom, nomenat Hereu de Catalunya 2015 i Maria Lluís , nomenada Pubilla de comarques barcelonines i 1ª dama d’honor de Catalunya 2016.

El canvi de format de l’elecció de la Pubilla i hereu de Sitges també ha facilitat la proximitat d’aquesta vessant de la cultura local envers al poble de Sitges. Creiem que obrir l’acte de l’elecció de Pubilla i Hereu al públic en general ha apropat al jovent aquesta possibilitat de representar Sitges al llarg de tota la geografia catalana.

A més, Pubilles i Hereus participen activament en la vida social de Sitges, tenint presència en gairebé tots els actes de la vila, Verema, Santa Tecla, Festa Major entre d’altres.

La figura de la Pubilla  té una gran arrelament a Sitges, tenint els mateixos orígens amb les Reines de la Verema. Amb l’arribada de la democràcia, les Reines van passar a ser Pubilles i van passar a ser triades a través d’un sistema de puntuació per totes les entitats locals participants.

Edició 2015 – 2016 Edició 2016 – 2017 Edició 2017 – 2018 Edició 2018 – 2019

 

Edició 2019 – 2020. 40º aniversari Pubillatge de Sitges.PS_invitacio

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *